My vegan Curry Recipe
ledna 19, 2019Zdravím vás všechny a opožděně vám přeji všechno nejkrásnější do nového roku. A také vám přináším můj první recept v tomto roce. Recept na veganské kari
Tento recept vyšel úplně nevědomky. S kamarádkou jsem minulý týden šla do indické restaurace na pokrm masala se sojovým masem a poprvé tak ochutnala pravé indické jídlo. Miluju chutě koření a toto byl pro mě hotový ráj.
Když jsem přijela domu rozhodla jsem se si udělat taky něco dobrého se spoustou různých chutí a se spoustou koření a z toho vyšel recept na kari.
Nikde jsem nevyhledávala co tam má být, ale spíš jsem vzala vše z lednice, co jsme v ní zrovna měli a co by se mi v jídle líbilo.
Můj bratr, milovník masa a nekokosových omáček, tohle jídlo sprdnul jako malinu, tak snad to bude to samé i u vás.
Je to taková rychlovka bych řekla. Vše nakrájíte, hodíte na pánev, zalijete vodou, připravíte směs, jdete dělat co potřebujete, zalijete směsí, jdete dělat co potřebujete a pak vuala, jídlo je na světě
olivový olej
1 plechovka kokosového mléka
jedna větší červená cibule
3 menší brambory
2 mrkve
1/2 plechovky cizrny
2 stroužky česneku na tenké plátky
lžička koriandr
1 a půl lžíce kari
1 lžička kurkuma
špetka soli
špetka pepře
75 g rajského protlaku
1/2 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 lžička harisi
1 lžička rozmarýn
1 menší brokolice
příloha:
rýže
Postup:
- na pánev nalijeme trošku olivového oleje a necháme na mírném ohni zahřát
- nakrájíme si na tenké plátky červenou cibuli, mrkev a na kostičky brambory a brokolici.
- vše přidáme na pánev a orestujeme. Zalijeme vroucí vodou a necháme vše změknout.
- V hrnečku/menší misce si smícháme směs:kokosové mléko, koriandr, rozmarýn, sůl, pepř, rajský protlak, harisu, kurkumu, kari, zázvor, česnek
- Až se voda vypaří z pánve zalijeme zeleninu směsí a necháme dovařit do měkka.
- mezitím si uvaříme rýži
- za tepla servírujeme a vuala
toto je můj recept na Kari
Hello everyone and wishing you happy new year. Today I have for you my first recipe in this year. My vagan curry recipe
This recipe I didn´t plan to make. I went with my friend last week to indian restaurant on meal called masala (with soya meat) and for the first time tried indian food. I love the taste of herbs and milion diferent tastes.It was food paradise for me.
When I came home I decided to try something tasty like was the food in indian restaurant with a lot of tastes and that is when I made vegan curry.
I didn´t search how ro make it or what should be in the meal. I just took things from fridge what I thought It maigh taste good in the meal.
My brother is meat lover and non coconut sauces ate my curry in couple seconds. So I hope you will like it also.
It is very fast to prepare.
Ingredients:
olive oil
1 can of coconut milk
one bigger red onion
3 small potatoes
2 carrots
1/2 can of chick peas
2 pieces of garlic (sliced)
tea spoon of cilantro
1 1/2 spoon of curry
1 teaspoon of kurkuma
little bit of salt
little bit of pepper
75 g tomato sauce
1/2 teaspoon of garlic
1 teaspoon harisa
1 teaspoon rosemary
1 little brocoli
Preperation:
English version
Hello everyone and wishing you happy new year. Today I have for you my first recipe in this year. My vagan curry recipe
This recipe I didn´t plan to make. I went with my friend last week to indian restaurant on meal called masala (with soya meat) and for the first time tried indian food. I love the taste of herbs and milion diferent tastes.It was food paradise for me.
When I came home I decided to try something tasty like was the food in indian restaurant with a lot of tastes and that is when I made vegan curry.
I didn´t search how ro make it or what should be in the meal. I just took things from fridge what I thought It maigh taste good in the meal.
My brother is meat lover and non coconut sauces ate my curry in couple seconds. So I hope you will like it also.
It is very fast to prepare.
Ingredients:
olive oil
1 can of coconut milk
one bigger red onion
3 small potatoes
2 carrots
1/2 can of chick peas
2 pieces of garlic (sliced)
tea spoon of cilantro
1 1/2 spoon of curry
1 teaspoon of kurkuma
little bit of salt
little bit of pepper
75 g tomato sauce
1/2 teaspoon of garlic
1 teaspoon harisa
1 teaspoon rosemary
1 little brocoli
Preperation:
- on a pan put little bit of olive oil and heat it up
- cut onion and carrots on tiny slices and potatoes and brocoli on small pieces.
- put everything on a pan and let roasting for couple minutes. Than add hot water and leave it until it is soft.
- In a pot or a bigger mug mix: coconut milk, cilantro, rosemary, salt, pepper, tomato sauce, harisa, curcuma, curry, garlic and ginger
- when the water is gone add the mix you made. And cook until all the ingredients are soft.
- cook a rice
- Done. You made it. Enjoy! 🙂
And this is my vegan curry recipe
0 komentářů