My vegan Curry Recipe

ledna 19, 2019



Zdravím vás všechny a opožděně vám přeji všechno nejkrásnější do nového roku. A také vám přináším můj první recept v tomto roce. Recept na veganské kari

Tento recept vyšel úplně nevědomky. S kamarádkou jsem minulý týden šla do indické restaurace na pokrm masala se sojovým masem a poprvé tak ochutnala pravé indické jídlo. Miluju chutě koření a toto byl pro mě hotový ráj. 

Když jsem přijela domu rozhodla jsem se si udělat taky něco dobrého se spoustou různých chutí a se spoustou koření a z toho vyšel recept na kari.
 Nikde jsem nevyhledávala co tam má být, ale spíš jsem vzala vše z lednice, co jsme v ní zrovna měli a co by se mi v jídle líbilo.

Můj bratr, milovník masa a nekokosových omáček, tohle jídlo sprdnul jako malinu, tak snad to bude to samé i u vás.

Je to taková rychlovka bych řekla. Vše nakrájíte, hodíte na pánev, zalijete vodou, připravíte směs, jdete dělat co potřebujete, zalijete směsí, jdete dělat co potřebujete a pak vuala, jídlo je na světě

Suroviny:
olivový olej
1 plechovka kokosového mléka
jedna větší červená cibule
3 menší brambory
2 mrkve
1/2 plechovky cizrny
2 stroužky česneku na tenké plátky
lžička koriandr
1 a půl lžíce kari
1 lžička kurkuma
špetka soli
špetka pepře
75 g rajského protlaku
1/2 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 lžička harisi
1 lžička rozmarýn
1 menší brokolice

příloha: 
rýže

Postup:

  1. na pánev nalijeme trošku olivového oleje a necháme na mírném ohni zahřát
  2. nakrájíme si na tenké plátky červenou cibuli, mrkev a na kostičky brambory a brokolici.
  3. vše přidáme na pánev a orestujeme. Zalijeme vroucí vodou a necháme vše změknout. 
  4. V hrnečku/menší misce si smícháme směs:kokosové mléko, koriandr, rozmarýn, sůl, pepř, rajský protlak, harisu, kurkumu, kari, zázvor, česnek
  5. Až se voda vypaří z pánve zalijeme zeleninu směsí a necháme dovařit do měkka. 
  6. mezitím si uvaříme rýži
  7. za tepla servírujeme a vuala
toto je můj recept na Kari



English version




Hello everyone and wishing you happy new year. Today I have for you my first recipe in this year. My vagan curry recipe

This recipe I didn´t plan to make. I went with my friend last week to indian restaurant on meal called masala (with soya meat) and for the first time tried indian food. I love the taste of herbs and milion diferent tastes.It was food paradise for me.

When I came home I decided to try something tasty like was the food in indian restaurant with a lot of tastes and that is when I made vegan curry.
I didn´t search how ro make it or what should be in the meal. I just took things from fridge what I thought It maigh taste good in the meal.

My brother is meat lover and non coconut sauces ate my curry in couple seconds. So I hope you will like it also.

It is very fast to prepare. 

Ingredients:
olive oil
1 can of coconut milk
one bigger red onion
3 small potatoes
2 carrots
1/2 can of chick peas
2 pieces of garlic (sliced)
tea spoon of cilantro
1 1/2 spoon of curry
1 teaspoon of  kurkuma
little bit of salt
little bit of pepper
75 g tomato sauce
1/2 teaspoon of garlic
1 teaspoon harisa
1 teaspoon rosemary
1 little brocoli


Preperation:

  1. on a pan put little bit of olive oil and heat it up
  2. cut onion and carrots on tiny slices and potatoes and brocoli on small pieces.
  3. put everything on a pan and let roasting for couple minutes. Than add hot water and leave it until it is soft.
  4. In a pot or a bigger mug mix: coconut milk, cilantro, rosemary, salt, pepper, tomato sauce, harisa, curcuma, curry, garlic and ginger
  5. when the water is gone add the mix you made. And cook until all the ingredients are soft.
  6. cook a rice
  7. Done. You made it. Enjoy! 🙂

And this is my vegan curry recipe

You Might Also Like

0 komentářů