Domácí ovesné sušenky
srpna 27, 2017Jak už jsem psala na instagram, pekla jsem dobrotu, o kterou bych se s vámi chtěla podělit.
V poslední době jsem si hodně oblíbila pečení a hlavně práci s ovesnými vločkami. Jsou dobré, zdravé a na dlouhou dobu zasytí bříško a nemám hlad.
Už jsem zkoušela vlastní ovesné kaše (brzy napíšu další receptík), kuře s ovesnými... a teď ovesné sušenky.
postup je úplně primitivní a nemůžete ho zkazit.
Příprava:
2 lžíce chia semínka
pytlíček vanilkového cukru
1 lžíce medu (a nebo taky dvě)
150g ovesné vločky
100g máslo (já použila kokosový olej)
1 bílek
100 g špaldová mouka (já použila méně a normální)
mandle
rozinky
brusinky
všechno smícháme dohromady, rozpuštěné máslo přidáme nakonec. Já dodala rozmlácené mandle, pár rozinek a brusinky.
Předehřejeme si troubu na 175 stupňů v Americe cca na 385f
připravíme si pekáč s pečícím papírem a z "těsta" děláme placičky.
pečeme 15 minut tzv. do růžova a necháme vychladnout.
Já doporučuji někam zavřít a nechat odlehnout půl dne. sušenky jsou pak křehčí a lepší!
Kdo bude dělat, pošlete mi pak výsledek!!
Dobrou chuť a na závěr, do sušenek si můžete nacpat co chcete. Kokos, čokoládku, oříšky.... co jen chcete. Zapojte představivost
moje snídaně:
5 placiček s nakrájenými jahodami a borůvkami, polité javorovým surupem. ŇAMKA
0 komentářů