Domácí ovesné sušenky

srpna 27, 2017


Jak už jsem psala na instagram, pekla jsem dobrotu, o kterou bych se s vámi chtěla podělit.
V poslední době jsem si hodně oblíbila pečení a hlavně práci s ovesnými vločkami. Jsou dobré, zdravé a na dlouhou dobu zasytí bříško a nemám hlad.

Už jsem zkoušela vlastní ovesné kaše (brzy napíšu další receptík), kuře s ovesnými... a teď ovesné sušenky.

postup je úplně primitivní a nemůžete ho zkazit.


Příprava:
2 lžíce chia semínka
pytlíček vanilkového cukru
1 lžíce medu (a nebo taky dvě)
150g ovesné vločky
100g máslo (já použila kokosový olej)
1 bílek
100 g špaldová mouka (já použila méně a normální)
mandle
rozinky
brusinky

všechno smícháme dohromady, rozpuštěné máslo přidáme nakonec. Já dodala rozmlácené mandle, pár rozinek a brusinky.

Předehřejeme si troubu na 175 stupňů v Americe cca na 385f

připravíme si pekáč s pečícím papírem a z "těsta" děláme placičky.

pečeme 15 minut tzv. do růžova a necháme vychladnout.

Já doporučuji někam zavřít a nechat odlehnout půl dne. sušenky jsou pak křehčí a lepší!

Kdo bude dělat, pošlete mi pak výsledek!!

Dobrou chuť a na závěr, do sušenek si můžete nacpat co chcete. Kokos, čokoládku, oříšky.... co jen chcete. Zapojte představivost


moje snídaně:

5 placiček s nakrájenými jahodami a borůvkami, polité javorovým surupem. ŇAMKA

You Might Also Like

0 komentářů